Wat is Reiki?

Op onze paralijn heb jij de zin: “ik ben Reiki master” vast al eens zien staan. Leuk, maar wat is Reiki eigenlijk? Kan Reiki wel door te telefoon? En hoe voelt een Reiki behandeling precies? Het zijn allemaal vragen waarvan wij ons kunnen voorstellen dat ze door je hoofd zweven wanneer jij deze tekst bij de spiritueel consulten leest. Om antwoord te geven op deze logische vragen leggen wij graag in het kort de basis van Reiki uit en gaan in op reiki door de telefoon.


Versneld lezen? Spring in dit bericht naar:


  Wat is Reiki?
  Hoe voelt Reiki?
  Waar leer je Reiki?
  Hoort Reiki bij een geloof?
  Reiki via de telefoon?


Het woord Reiki bestaat uit twee Japanse worden – Rei wat betekend “de wijsheid van God of een hogere macht” en – Ki wat betekend “levens energie”.Samen zijn zij de levensenergie aangestuurd door god of een hogere macht.

Reiki is een Japanse techniek voor het verlagen van stress en het bevorderen van de gezondheid. Deze behandeling gebeurt meestal door “hand oplegging” en is gebaseerd op het idee dat er een onzichtbare “levensenergie” door ons lichaam stroomt. Wanneer deze energie laag is, dan is de kans groot dat wij gestrest of ziek worden, wanneer deze levensenergie hoog is, dan bestaat er een grotere kans op geluk en gezondheid.

Een Reiki behandeling voelt als een wonderbaarlijke gloeiende energie die door en om je heen straalt. Reiki behandeld het hele lichaam en geest. Het geeft een gevoel van rust, geborgenheid, zekerheid en welbehagen. De verhalen van mensen die een Reiki behandeling hebben ondergaan zijn vrijwel altijd positief. Sommige van heen spreken zelfs over een wonderbaarlijke ervaringen omdat de behandeling volgens hen een wonderbaarlijke genezing te weeg heeft gebracht.

Reiki is een techniek die door iedereen te leren is. Het is geen studie die je op de traditionele manier volgt, maar word overgedragen door een Reiki meester. De gave word overgedragen door de reiki meester, hij geeft als het ware zijn studenten een onuitputtelijke bron van levensenergie, waarmee ze het leven en gezondheid van anderen in positieve zin kunnen bevorderen.

Hoewel Reiki van nature een spirituele aangelegenheid is, is het geen geloof ,en is het niet gebonden aan een geloof. Je hoeft ook niet gelovig te zijn om het te kunnen leren, of om er baat bij te hebben. Sterker nog, je hoeft niet eens te geloven dat het helpt. Reiki werkt namelijk altijd – of je er nu in geloofd of niet. Hoewel het geen geloof is, is het wel belangrijk om te leven op een manier die Harmony en vrede uitstraalt.

Reiki is naast het traditionele handoplegging, ook mogelijk via de paralijn. De Reiki meester stuurt in dit geval de energie naar op afstand naar jou toe. Via de telefoon is het voor de spiritueel consulent mogelijk om op jouw energie in te schakelen en daardoor is het ook mogelijk om eventuele klachten die jij ervaart telefonisch op te merken. Reiki via de paralijn voelt hetzelfde, en behaald hetzelfde effect, als wanneer het doormiddel van handoplegging zou gebeuren.

Direct een telefonische Reiki behandeling? Contacteer dan een van onze consulten op de Paralijn.